jag har så svårt att se varför folk blir så upprörda..

 

 

Jag vill uppmana alla mina vänner att fundera på vad som faktiskt bär den svenska kulturen. Om ni tycker att den står och faller med att Disney väljer att plocka bort stereotypiska figurer i en tecknad film tycker jag att ni borde börja läsa på lite mer. 

"För mig som svensk har det alltid varit vår vilja att hjälpa de som ligger ner som givit mig nationell stolthet. Få andra länder har kunnat visa upp lika generösa välfärdssystem. Få andra länder når upp till biståndsmålen. Få andra länder har så låg kriminalitet. Få andra länder tar emot fler flyktingar. Listan på Sveriges förtjänster kan göras lång. Det som gör oss framgångsrika tycker jag är att vi aldrig har gett upp på människor, oavsett hur fallna de verkat vara. Det är denna tradition och kultur vi ska värna om. Det är vår mentalitet som gör oss svenska, var stolt över den!"

 

Och sluta med alla idiotiska kommentarer på facebook och twitter. Jag blir mörkrädd. Om din upplevelse av julafton förstörs av att du inte får se fyra sekunder av gamla inskränkta stereotyper, ja, då kan du inte ha någon vidare bra upplevelse av julen överlag. Då tycker jag synd om dig. Lilla obelästa pinsamma människa.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0