Idioti

 
 
 
 
Systembolaget är stängt på alla röda dagar och alla "afton"-dagar av folkhälsoskäl (alla vet ju att det är då alla med alkoholproblem vill handla, till skillnad från säg 10.15 en vanlig tisdag, då bara folk med ytterst sunda alkoholvanor går dit).
Som kepskillen med pike vid whiskyhyllan som berättar för sin flickvän om den bästa whiskyn, att enda sättet för hans hjärna att hålla sig vid liv under tiden är att faktiskt dra in syre genom röven på hans beiga chinos.
Eller 45-åriga Audi-ägaren som agerar ojämförligt bajsnödigt när han letar febrilt efter de chilenska 100-149-kronorsvinerna, eftersom personalen genialiskt nog delat upp butiken i prisklasser så att han kan få det där sköna övertaget när han kollar på alla losers vid 69-99-hyllan eller de nyss fyllda 20åringarna som intensivt letar efter den billigaste ölen i hyllorna.

Eller den 33-årig blondinen som fortfarande fnittrar hysteriskt mot resten av kön när kassören ber om leg. Istället för att inse vad det egentligen betyder: Din självkänsla är alltså så körd i botten att när en finnig sommarjobbare med arbetsuppgifter marginellt mer kvalificerade än personalen i en glasskiosk inte är säker på om du är vuxen, då blir du g-l-a-d
Förlåt vännen, men det finns fan inte en samlad promillehalt i hela den här butiken som kan fylla den sortens själsliga hål. Du borde kanske ifrågasätta din klädstil lite istället när folk misstar dig för en gymnasieelev?

Nej, bag-in-box i all ära. Men alkoholmonopolets mest briljanta affärsidé var trots allt att placera all spriten i en lokal du måste dela med människor som du måste vara packad för att orka vara i närheten av utan att impulsslå ihjäl med en halv flaska Foot of Africa.

 

 

Avskaffa monopolet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0